SJ testar: Kalenderflicka

Vad: En kalenderflicka är alltså någon som klär bilderna i en kalender, en för varje månad. Just kläder är dock ganska ovanligt att de har på sig. Bilderna nedanför är ganska påklädda för sin genre, de övriga bilderna får ni väl fantisera om helt enkelt (de är för min pojkväns ögon). För att få så bra bilder som möjligt krävs en duktig fotograf och en icke kamerädd, fotogenisk modell. Ja, jag kallade precis mig själv fotogenisk.


januari

februari

kostnad: Att skicka in bilderna för att göra en kalender kostar runt 200 :- och är ingen större summa. Det som kostade mest var rekvisitan. Jag köpte bland annat blommor till en midsommarkran (i oktober, så kunde inte plocka egna), ballonger, tårt-grejer, en pumpa m.m. Tillsammans med bussresor, matpengar, rekvisitan och kalendern gick det hela på ca. 700 :- men den summan kan ju helt klart reduceras. Fotografen Sanna tog NOLL kronor för arbetet som låg på ca 12 timmar, dock fick hon behålla alla bilder till sin portfolio och har rättigheterna.
En fotograf tar ofta mellan 2-300 kronor i timmen så det hade kunnat gå på en rejäl slant. Då behöver du dock inte stå för rekvisitan.

Plus: Jag hade jätteroligt under denna tid! I början var det lite nervöst och ligga halvnaken framför kameran, men efter 3 kort hade både jag och Sanna vant oss så då klädde jag knappt på sig mellan tagningarna. Kalendern blev extremt fin i slutändan och jag önskar jag hade varit modig nog att visa er, men inte här på internet. Min pojkvän som fick kalendern i julklapp sa att dte var den bästa klappen, vilket var tur det efter allt jobb! Att jag lyckades få fotograferingen gratis var ju helt otroligt. Att Sanna sedan är så otroligt begåvad och lätt att umgås med är ju också ett plus. Eftersom vi umgicks så intensivt så är det bra om man komemr överrens och känner sig bekväm med fotografen.

Minus: Vissa kort fick mig att säga "blä" och så var det bara att knäppa 40 nya. Det tar alltså TID att ta dessa kort, de blir inte bra på de första 10 korten. Vi tog alla bilder i oktober, och det var djävulskt kallt att sitta utomhus för en midsommarbild. Då skulle jag dessutom se ut som om det var varmt och skönt! Novemberbilden som var den mest avklädda togs i ett gammalt industriområde. Sanna som fotat där flera gånger tidigare hade aldrig stött på en bil där innan, men självklart gällde inte detta den dagen jag sprang runt där i enbart trosor och gummistövlar. Som tur var hade jag ett paraply att gömma mig bakom.

Betyg: Trots den långa minus-listan är detta en del av hela grejen! Jag måste säga att jag inte ångrar denna upplevelse ett dugg, för gud vad kul jag hade! Och vad fin jag kände mig när korten väl satt! Att vara kalenderflicka får 9/10 teststämplar!




Fler bilder Sanna tagit på mig, klicka för större:




SJ testar: Sex-party

Vad: Jag har alltså inte gått på någon swingerfest eller något annat orgie-liknande... Jag har suttit med mina klasskamrater, druckit vin och fått olika sexleksaker uppvisade av en kvinna från företaget Home Toys.

Kostnad:
Detta företaget tar 200 kronor för besöket då de är ganska nystartade och fortfarande små, men oftast är det gratis och det är även Home Toys mål. Nu ska det väl tilläggas att det är lite som att gå till IKEA när det gäller kvällar som denna: Man tänkte bara köpa lite värmeljus men kommer ut med en ny soffa och, vafan varför inte, vi slänger in ett nytt köksbord med!

Plus:
Bra aktivitet där man får lära känna varandra mer på djupet. Försäljaren var väldigt ärlig, de produkter hon inte ansåg fungera berättade hon faktiskt om. Väldigt trovärdig med andra ord. Hon hade skön humor som höjde stämningen. Inte alls så farligt dyrt, går man ihop några stycken snackar vi kanske om en 20-lapp. Lagom många produkter, hann inte bli tråkigt. Det fanns produkter som passade både killar, tjejer, singlar och par. Det fanns produkter åt det snälla hållet, åt det brutala hållet. Det fanns produkter som var mer romantiska än erotiska och vice versa. Man kan ha kul vare sig man köper något eller inte. Försäljaren blir inte sur om ingen skulle köpa något alls utan ser det som ett sätt att visa upp sig. Man känner sig inte tvingad till något. 

Minus: I och med att man ofta dricker alkohol under tiden tror jag många köper saker de inte hade gjort annars. Det är bra på ett vis då den blyge kanske får testa något han/hon aldrig gjort annars. Dock tror jag det finns en risk att man ångrar sig dagen efter.

Betyg:
Jag hade så himla roligt med mina klasskompisar och tjejen som höll i det var jätteduktig så jag ger kvällen 9/10 teststämplar.





SJ testar: Dart-tävling

Vad: Dart, eller pilkastning, börjar med en "middling", varvid spelarna kastar en pil vardera mot tavlans centrum. Den spelare som hamnar närmast centrum börjar första set. Ett kast omfattar tre pilar i följd. Man har från en början 501 poäng och drar av summan som man kastade. För poängräkning, se här.
Detta spel är känt för sina spelares alkoholkonsumtion under spelets gång.

Kostnad: Vet inte vad det kostade att delta, att titta på kostade ingenting och cider/öl kostade bara 20 kronor.

Plus: Ett stort plus för den sociala biten. Man hejade på varandra, gratulerade motståndare och samtalade med varandra på ett vänligt sätt. Folk kom fram till mig, skakade hand och undrade vem jag var. Jag blev bjuden på öl och fick komplimanger för min midja, det klagar jag inte på! Kvinnor och män i alla möjliga åldrar deltog. det var spänmnande att titta på när man väl förstått reglerna.
Minus: ett stort minus var all förtäring av alkohol bland barn. Om man vet om hur miljön är runt dessa tävlingar tar man inte med sig dem helt enkelt, det är bara inte rätt! Ett annat minus var väl att alla feta gubbar spanade in en, så jag vågade knappt titta på deras matcher för att de inte skulle misstolka det.

Betyg: Att titta på dart-tävling får 4/5 teststämplar, vilket precis ger det godkänt. Ta bort kombon alkohol + barn och jag hade nog gett darten 4 stämplar till, men det är så viktigt att man tar hand om barnen först och främst och inte utsätter dem för stress/oro.

RSS 2.0