SJ testar: Blood energy potion

Vad: Snyggt utformad energidryck med smak av blodapelsin, perfekt till Halloween. Drick den som den är eller värm den för en mer naturtrogen känsla...

Från coolstuff.se:

"Du blir inte odödlig, supersnygg, jättestark eller får vingar av att dricka detta blod. Du får förmodligen heller inte ligga med vare sig Alexander Skarsgård eller Anna Paquin. Däremot blir du garanterat mycket pigg."

(Finns även i en Zombie-variant)


Kostnad: Påsarna ligger på 49 kronor styck hos coolstuff

Plus: Vampyrfreak som man är blir man helt lyrisk när man ser den, det nästan vattnas i munnen... Konsistensen är aningen trögflytande, vilket bidrar till en mer realistisk känsla av att verkligen dricka blod.
Ett jätteplus är att man kan ha mycket roligt med den, även om man inte skulle vila dricka den. Fotofreaket inom mig jublade och brännde av en blodig bildserie. Ni kan se resultatet här och här.

Minus: Ja vi får väl dra ner lite för priset. Jag är inte heller något fan av energidrycker eftersom det är, ursäkta uttrycket, skit. Jag är inte helt såld på smaken men den är ändå okej i jämförelse med andra liknande drycker.

Betyg: Är du ett fan av vampyrer och liknande är detta definitivt grejen för dig. Av mig får den lätt 9 teststämplar av 10. En dryck man kan göra så mycket mer med än att bara dricka. Jag får dra ner lite på poängen för priset, den allmänna åsikten är nog att det är dyrt men personligen tycker jag att det lätt var värt pengarna!






SJ testar: Akupunktur

Vad: Sedan 1974 har NADA-akupunktur eller öronakupunktur använts som ett hjälpmedel vid behandling av beroendetillstånd (alkohol och andra droger samt nikotin). Man prövade den först på patienter som var beroende av opiater, men efterhand har patienter med andra beroendetillstånd (psykofarmaka, andra droger och alkohol samt nikotik ) fått samma behandling. Akupunkturen lugnar patienterna och minskar suget efter alkoholen, drogen eller cigaretten. Metoden kan vara ett bra komplement vid avgiftning.

Nada passar även för den stressade eller den som vill minska sötsuget (Där kommer vi in i bilden, vi är inga drogmissbrukare... heeeeh)

Kostnad: 200-300 per behandling, vi fick dock behandlingen gratis.

Johanna, plus: Sen behandlingen har jag haft väldigt lätt för att somna, vanligtvis vrider och vänder jag mig i uppåt en timme innan John Blund vill komma. Själva behandlingen var dessutom otroligt avslappnande. Jag har känt mig ganska lugn och harmonisk på sistonde faktiskt, och sötsuget har minskat liiiite, dock tror jag att en gottegris som jag behöver fler behandlingar. Superbra inför tentor eller under andra stressiga perioder!


Sanna, plus: Ja vad ska jag säga... Det är ju alltid skönt att sitta och bara vara till lugn musik. Dessutom var det inte så farligt som jag trott.

Johanna, minus: Det gör LITE LITE ont precis när man sätter i nålarna, men jämfört med botoxen var det ju en barnlek ;) Kanske lite dyrt om man behöver upprepande behandlingar (beror ju på hur stort sug man har men som sagt så är jag världens gottegris)


Sanna, minus: Jag har försökt att se förbi min negativa inställning till att förvandlas till en mänsklig igelkott men utan något vidare resultat. Det var inte den värsta smärtan jag känt men jag har känsliga öron och de var definitivt inte nöjda med behandlingen. Vill inte påstå att jag kände någon större skillnad, var kanske lite mer avstressad dagen efter än jag varit innan. Dock krävs det nog fler behandlingar för att det verkligen ska bli någon skillnad och som Johanna sa kan det bli lite dyrt.


Johanna, betyg: Jag ger 6,5/10 teststämplar, mest för kostnadens skull men även för att det oftast kräver rätt många behandlingar för resultat. Definitivt värt att testa om man har råd!


Sanna, betyg: Jag är inte lika anti längre men mer än 4/10 kan jag inte ge. Skulle nog inte lägga pengarna på det själv. Tyckte inte jag fick ut så mycket mer än en mysstund i Johannas fåtölj.
Dessutom har jag hört från flera håll att det är lika avstressande att sitta och sticka sig själv med vanliga knappnålar.
Pass upp bara så det inte blir ett eget litet beroende...


SJ testar: Improvisationsteater!

Vad: Genom lekfulla övningar introduceras man till de grundläggande elementen inom improvisationsteater - fantasi, spontanitet, samarbete och kommunikation. Denna kurs hjälper en att få tillgång till din kreativitet genom att vara närvarande i stunden, släppa på hämningar och stärka ditt självförtroende.

Vi började med mindra övningar och gjorde lite större i slutet. Det viktigaste var att man aldrig fick säga "nej" till en idé. Om någon säger "Men titta en julgran" får man inte svara "nej det är ju en båt" utan svara "Ja men titta, vad fin den är!" eller liknande.

Kostnad: för 30 timmar kostar det runt 2000-3000 men jag själv har endast gått 3 timmar vilket ingår i min utbildning.

Plus: Många många skratt och fantasi som flödar. Jag som gjorde detta tillsammans med mina klasskamrater kände att gemenskapen stärktes och att folk verkligen vågade släppa loss. Jag blev vid någon tillfälle en förbannad 1-åring som min klasskamrat Elin helt plötsligt lyfte upp och bar iväg. Inget konstigt med det inte.

Minus: Det var en riktig härlig upplevelse och det enda negativa var väl om någon inte förstod "inte säga nej regeln", men det skedde ytterst sällan

Betyg: SKITKUL SKITKUL SKITKUL, jag delar ut vår första tia! (10/10)





SJ testar: Sova under bar himmel

Vad: Att sova under bar himmel är något som de flesta troligvis har funderat på att göra. Det kan ju vara underbart, romantiskt och alldeles... Förfärligt? Jag tog sovsäcken under armen, trotsade min rädsla för insekter och gick för att sova ute på studsmattan.

Kostnad: Det blir vad man gör det till men dra bara fram gamla filtar ur gömmorna där hemma och lägg dig i trädgården så har du det gratis.

Plus: Nog var det en särskild känsla alltid. Alla ljud, stjärnhimlen och en måne till sänglampa. Behöver jag säga mer? 

Minus: När jag vaknade kunde man tro att jag sovit i en regnskog. Allt var dyngsurt av dagg, det gick att krama vatten ur täcket jag haft ovanpå sovsäcken. Misstänker att om man sover direkt på backen och inte fuskar och sover på en studsmatta får man en del ovälkommet besök. Inte sov man så skönt som på en mjuk madrass och syrsor och månen kan bli ett irritationsmoment om man inte är van vid ljud och ljus. Glöm inte att klä på er och stoppa om er ordentligt, eftersom det inte finns någon tältduk som skyddar mot vinden kan det bli ganska kallt, även en sommarnatt.

Betyg: Jag vill ge upplevelsen 8 av 10 möjliga teststämplar. Har tanken på att sova under bar himmel någonsin slagit dig måste du genomföra den. Det är definitivt värt det men blir ju en del efterarbete i och med alla blöta täcken. Att jag snuvade upplevelsen på två teststämplar har med luftfuktighet, sömnbrist och potentiella sängkamrater med många ben. Gör det med din partner, kan bli riktigt mysigt. Hitta en ostörd plats bara, mitt i stan är inte att rekomendera.









På studsmattan med testkamraten. Man kan nämligen göra annat än sova på studsmattor.

SJ testar: Modevisning

Vad: Renodia är ett kinesiskt klädmärke som idag endast säljs inom landet. Niklas Hellström är mannen som tagit tag i Sverigelanseringen och har även märken som Casual Friday bakom sig. I ett sammarbete med Kalmar Beautie Center höll de i en modevisning som vi gick på. Visningen var inte öppen för allmänheten utan krävde en inbjudan.

Kostnad:
Vid mindre modevisningar som denna kostar det vanligtvis mellan 0-150 kronor. Renodias visning var gratis.

Johanna, plus: Gratis mat och dricka tillsammans med trevliga vänner sitter aldrig fel. Jag testade en kofta som jag blev väldigt förtjust i. Ett plus för den biffiga dörrvakten med namnlistan, då fick man känna sig viktig... Haha! Fint med prisutdelning från skönhetssalongen samt möjligheten att bli stylad.

Sanna plus: Precis som Johanna diggade jag dörrvakten, bra start! Snittarna var i toppklass och inte bara för att gratis är gott. Blev glatt överraskad att priserna inte var så blodiga och det är ju coolt att ha varit först i Europa att ha sett kläderna. Generösa rabatter för de som var där. Grymt snygga koftor.

Johanna, minus: Visade endast upp tre modeller som kändes väldigt amatörmässiga och blyga. Modellerna hade valt plaggen själva men jag hade gärna sett de plagg som faktiskt kräver en kropp för att bli rättvist framställda. Ingen musik under uppvisningen ger STORT minus, och lugn musik under resten av kvällen gav fel sinnesstämning.

Sanna minus: Modellerna är nämnda, som ni ser blev det inte mycket bilder och låg kvalité på bilderna. En bild säger mer än tusen ord sägs det. Egentligen vill jag inte skylla på modellerna... Potentialen för ett bra podium fanns där och om man utnyttjat det och slängt in lite musik hade det inte blivit så jobbigt. Tyckte synd om tjejerna som tvingades upp för att snurra runt i tystnad. En kort presentation hade ju inte varit fel, var det någon som sa ekologiskt?
Jag minns inte, själva visningen lämnade inget avtryck.
Åh juste, varför vann en person allt? I mina ögon hade det varit bättre om det hade lottats flera mindre priser under kvällen.

Johanna, betyg: Renodias modevisning får tyvärr bara 3/10 teststämplar av mig. Sällskapet var som sagt bra men dem kan jag ju träffa när jag vill! Det som räddade kvällen var Kalmar Beauty Center.

Sanna Betyg: Visningen hade outnyttjad potential så jag ger den 4/10 teststämplar. Det hade krävts så lite ansträngning från deras sida för att visningen skulle bli bra och de skulle få godkänt.







Både Johanna (t.v) och Sanna (t.h) gillade kläderna.


SJ testar: Botox


Vad:
Botox, eller Botulinumtoxin som det egentligen heter är ett nervgift man använder inom läkarindustrin. Man kan bota allt från spänningshuvudvärk till att reducera svettningar genom att stänga av vissa muskelpartier. Botox är dock mest känt inom skönhetsindustrin för att ta bort rynkor. Jag blev behandlad av doktor Lennart Sandberg på Parelle i Kalmar.

Kostnad: Den egentliga kostnaden ligger på 3000-4500 :- men tack vare lite kontakter och tur fick jag behandligen för en  tusenlapp.

Plus: Bara efter några dagar syntes markant skillnad. Jag kan fortfarande rynka pannan vilket gör att jag inte ser stel ut i ansiktet, men jag kan inte rynka den lika mycket och jag kommer inte längre på mig själv med att sätta pannan i veck titt som tätt. Jag har fått komplimanger så det är fler än jag som sett resultatet. Ett stort plus är att min spänningshuvudvärk har försvunnit!

Minus: Det är väldigt dyrt och håller bara i 4-6 månader. Samma dag som du gör behandlingen ser det ut som om myggorna har festat loss i din panna. 

Betyg: Jag ger Botoxbehandlingen 7/10 teststämplar men jag hade förmodligen gett högre betyg om jag hade haft en bättre ekonomi.

 

 

Före och efter. Eftersom bilderna är tagna med blixt och i dåligt ljus framstår inte rynkorna så väl vilket kanske får er att undra varför jag ens genomförde behandlingen men de var tydligare i verkligheten.



RSS 2.0